Om Hollane Turisthytte

Hollane seter ligger på Lifjell, 859 m.o.h., og er et flott turmål med oppmerka løyper ca. 9 km fra Lifjellstua. Setra har vært i drift siden 1600-tallet, og har siden 1920 hatt en egen del for turisme. I vintersesongen er Hollane åpen alle helger fra februar til Påske, med forbehold om gode snøforhold. I tillegg er setra åpen hver dag i vinter- og Påskeferien. Hollane byr på et rolig og trivelig miljø med enkel standard, halvpensjon (middag på kvelden, frokost med mulighet for smøring av matpakke) eller selvkost.

Det er 30 sengeplasser fordelt på Turisthytta, Seterbua og Steinhytta. Hollane seter tar imot gjester for korte eller lange opphold. Det er mulighet for utleie til grupper, firma, ulike arrangement og private personer.

Du kan også komme til Hollane med weasel (beltebil). Tar du weaselen så har du mulighet for av og påstiging under vegs, og kanskje på turens høyeste punkt for å nyte høyfjellet på ski det siste stykket. Det har vært seterdrift på Hollane siden 1600 tallet og turistvirksomheten skriver seg helt tilbake til ca. 1920. Stedet har vært drevet av familien Folkestad i flere generasjoner og de ønsker velkommen til fjells.

Hollane seter er åpent i helgene f.o.m. uke 8, og hver dag i vinter- og påskeferien. Weaselen går kl 11 og 12 ellers etter behov hver dag Hollane er åpen. (føreforbehold, se Facebook for oppdateringer).

Priser:
Voksen kr. 250,. pr pers. T/R kr. 400,- pr pers vaffel og varm drikke er ink.
Barn under 12 år: kr. 150,- pr pers. T/R kr 250,- pr pers vaffel og varm drikke er ink.